'Sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sosu kuru ekmeğe döksen kebapmış gibi yerim!' diyenlerdenseniz bir de patates haşlayıp bol yeşillikle karıştırıp yemeyi deneyin:)
Malzemeler:
- 3 orta boy patates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-4 dal maydanoz
- 3-4 dal yeşil soğan
- 3-4 dal dereotu
Üzeri İçin:
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayıp ezin.
- Zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın.
- Soğuduktan sonra maydanoz, dereotu ve yeşil soğanı minik minik doğrayıp karıştırın.
- Patatesli karışımı tepsiye yayın.
- Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
- Tereyağını eritin.
- Köpük köpük olunca toz biberi ekleyip karıştırın.
- Sosu da döküp dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun..
Not: Cam fırın kabına patatesli karışımı dökmeden önce kabı suyla çalkalarsanız dilimleyip tepsiden ayırmak daha kolay olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder