14 Mart 2016 Pazartesi

Yoğurtlu Yeşillikli Patates Salatası


'Sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sosu kuru ekmeğe döksen kebapmış gibi yerim!' diyenlerdenseniz bir de patates haşlayıp bol yeşillikle karıştırıp yemeyi deneyin:)
Malzemeler:
  • 3 orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 dal maydanoz
  • 3-4 dal yeşil soğan
  • 3-4 dal dereotu
Üzeri İçin:

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı:

  • Patatesleri haşlayıp ezin.
  • Zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın.
  • Soğuduktan sonra maydanoz, dereotu ve yeşil soğanı minik minik doğrayıp karıştırın.
  • Patatesli karışımı tepsiye yayın.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
  • Tereyağını eritin.
  • Köpük köpük olunca toz biberi ekleyip karıştırın.
  • Sosu da döküp dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun..
Not: Cam fırın kabına patatesli karışımı dökmeden önce kabı suyla çalkalarsanız dilimleyip tepsiden ayırmak daha kolay olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder