25 Mart 2016 Cuma

Üçgen Baklava


Malzemeler:
Hamuru İçin:

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Bir tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 7-8 damla limon
  • 4 su bardağı un

Açmak İçin:

  • Nişasta

Üzeri İçin:

  • 250 gram tereyağ
  • 1 su bardağı  sıvıyağ

İçi İçin:

  • Fındık-ceviz karışımı
Şerbeti İçin:

  • 2.5 su bardağı tozşeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon
Yapılışı:

  • Hamuru için gerekli malzemelerden yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamuru 20 bezeye ayırın.
  • Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde nişasta ile açın.
  • Sonra tüm açılan hamurları üst üste koyup normal fırın tepsisi büyüklüğünde açın.
  • Kare kare kesip arasına fındık-ceviz karışımı koyup üçgen şeklinde katlayın.


  • Tepsiye dizin.
  • Tereyağını eritip sıvıyağı ile karıştırın.
  • Bu karışımı baklavaların üzerine gezdirin.
  • 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Ilık tatlıya ılık şerbet dökün.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder