Hamuru İçin:
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Bir tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 7-8 damla limon
- 4 su bardağı un
Açmak İçin:
- Nişasta
Üzeri İçin:
- 250 gram tereyağ
- 1 su bardağı sıvıyağ
İçi İçin:
Şerbeti İçin:- Fındık-ceviz karışımı
- 2.5 su bardağı tozşeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon
Yapılışı:
- Hamuru için gerekli malzemelerden yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamuru 20 bezeye ayırın.
- Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde nişasta ile açın.
- Sonra tüm açılan hamurları üst üste koyup normal fırın tepsisi büyüklüğünde açın.
- Kare kare kesip arasına fındık-ceviz karışımı koyup üçgen şeklinde katlayın.
- Tepsiye dizin.
- Tereyağını eritip sıvıyağı ile karıştırın.
- Bu karışımı baklavaların üzerine gezdirin.
- 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Ilık tatlıya ılık şerbet dökün.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder