28 Mart 2016 Pazartesi

Karnıyarık Börek


Malzemeler:

  • 4 yufka
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su

İç harcı için:

  • 250 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 tatli kasigi domates salçası
  • 1 tatli kasigi biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 cay kasigi pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 2 domates
  • 2 biber

Yapılışı:

  • İç harcı için kıymayı , salçaları, tuzu ve baharatları ekleyin.
  • Soğanı da minik minik doğrayıp ekleyin.
  • Pişirmeden karıştırın.
  • Yufkanın 1 tanesini tezgaha serin.
  • Üzerine zeytinyağı su karışımını fırça ile sürün.
  • 2. Yufkayı da üzerine serip tekrar yağ su karışımı sürün.
  • Yufkayı önce 4 e kesin. Her parçayı da 3 e kesin. 12 eşit üçgen oluşacak.
  • Geniş kısma iç harçtan 1 yemek kaşığı koyup sarın.
  • Tam ortasından bıçakla kesip 1 er dilim domates biber koyun.
  • Üzerine zeytinyağı sürün.
  • 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder