Malzemeler:
- 4 yufka
- 1.5 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı su
İç harcı için:
- 250 gram kıyma
- 1 soğan
- 1 tatli kasigi domates salçası
- 1 tatli kasigi biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 cay kasigi pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 2 domates
- 2 biber
Yapılışı:
- İç harcı için kıymayı , salçaları, tuzu ve baharatları ekleyin.
- Soğanı da minik minik doğrayıp ekleyin.
- Pişirmeden karıştırın.
- Yufkanın 1 tanesini tezgaha serin.
- Üzerine zeytinyağı su karışımını fırça ile sürün.
- 2. Yufkayı da üzerine serip tekrar yağ su karışımı sürün.
- Yufkayı önce 4 e kesin. Her parçayı da 3 e kesin. 12 eşit üçgen oluşacak.
- Geniş kısma iç harçtan 1 yemek kaşığı koyup sarın.
- Tam ortasından bıçakla kesip 1 er dilim domates biber koyun.
- Üzerine zeytinyağı sürün.
- 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder