Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 150 gram margarin
- 1 yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Iç Harcı için:
- 2 elma
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 2 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarini pudra şekeri ile birlikte mikserle iyice çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırın.
- Unu , kabartma tozu ve vanilyayi da birlikte eleyerek ekleyin.
- Hamuru yoğurun.
- İç harcı için elmayı soyup rendeleyin.
- Tozşekeri de ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
- Ocağın altını kapatın.
- Tarçın ve cevizi de ekleyin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekilde açın.
- İç harcı koyup ay şekli verin.
- 200 derece fırında altları hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder