21 Mart 2016 Pazartesi

Elmalı Ay Kurabiye


Malzemeler:
Hamuru İçin:

  • 150 gram margarin
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
Iç Harcı için:

  • 2 elma
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Yapılışı:
  • Oda sıcaklığında yumuşamış margarini pudra şekeri ile birlikte mikserle iyice çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırın.
  • Unu , kabartma tozu ve vanilyayi da birlikte eleyerek ekleyin.
  • Hamuru yoğurun.
  • İç harcı için elmayı soyup rendeleyin.
  • Tozşekeri de ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  • Ocağın altını kapatın.
  • Tarçın ve cevizi de ekleyin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekilde açın.
  • İç harcı koyup ay şekli verin.
  • 200 derece fırında altları hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder