7 Mart 2016 Pazartesi

Etli Perde Pilavı


YÖRESEL ZİYAFET:)
Perde pilavı Siirt mutfağının en meşhur yemeklerinden. Perde pilavının derin ve yüksek özel bir bakır kabı var. Elimde bu kaptan olmadığı için ben cam fırın kabında yaptım. Kabı tereyağıyla iyice yağlayıp soyulmuş bademleri diziyoruz. Çok ince olmayacak şekilde açtığımız hamurla güzelce kaplayıp, tam pişmemiş pilavla dolduruyoruz. Hamur kızarana kadar pişiriyoruz. Pasta gibi dilimliyoruz. Tam bir ziyafet yemeği:)
Malzemeler:

  • 500 gram kuşbaşı dana antrikot
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2.5 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatli kasigi tuz


Hamuru İçin:

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyagi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
Üzeri İçin:
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 avuç badem

Yapılışı:

  • Pirinci kaynar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile ıslatın.
  • Bademleri ılık suya koyup kabuklarını soyun.
  • Eti tencereye alın suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.


  • Tereyağı, sıvıyağ ve iyice yikanan pirinci ekleyip karıştırın.


    • Kaynar suyu da ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin.





    • Hamuru yoğurun ve yuvarlak klasik borcamdan biraz büyük açın.



    • Tereyağ ile yağlayıp soyulmuş bademleri dizin.





    • Üzerine hamuru serip pilav ile doldurun.



    • Üzerine kenara sarkan hamurla kapatın.

    • 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
    Afiyet olsun..





    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder