29 Mart 2016 Salı

Tereyağlı Şekerpare


Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 150 gram tereyağ
  • 2.5-3 su bardağı un

Şerbeti İçin:

  • 2 su bardağı tozşeker
  • 3 su bardağı su
  • 7-8 damla limon
  • Yarım çay kaşığı tarçın

Üzeri İçin:

  • Fındık-Fıstık-Badem (arzuya göre)

 Yapılışı:

  • Şerbeti kaynatın.
  • Kaynamaya başlayınca 5-6 dakika daha kaynatıp limon suyu ve tarçını ekleyin.
  • Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile pudra şekerini iyice çırpın.
  • Yumurtayı da kırıp karıştırın.
  • Unu ve kabartma tozunu da ekleyip kurabiye hamuru kıvamında bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Ortalarına arzuya göre fındık,fıstık,badem koyun.

  • 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • İlk sıcaklığı çıkınca soğuğa yakın ılık şerbeti dökün.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder