Malzemeler:
- 5 yufka
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 4 kaşık yoğurt
- Yarım çay bardağı su
İç Harcı İçin:
- 1 kase beyaz peynir-kaşar peynir rendesi karışımı
- 7-8 dal maydanoz
Üzeri için:
- 1 şişe soda
Yapılışı:
- Yumurtaları, sıvıyağı, yoğurdu ve suyu derin bir kapta iyice çırpın.
- Yufkanın 1 tanesini tepsiye serin üzerine 3 yemek kaşığı karışımdan döküp fırçayla sürün.
- 2. ve 3. Yufkayı da buruşturarak tepsiye yerleştirin ve iç harçtan sürün.
- Bu kata peynirli maydanozlu iç harcı yayın.
- Diğer 2 yufkayı da tepsiye yayın ve kalan iç harcı da sürün.
- 2 saat bu şekilde dinlendirin.
- Daha sonra 1 şişe sodayı üzerine gezdirin.
- Dilerseniz sodayı dökmeden önce böreği dilimleyebilirsiniz.
- 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder