KIYIR KIYIR HEMDE FISTIKLI
Malzemeler:
- 125 gram tereyağ
- 125 gram margarin
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 1 çay bardağı buğday Nişastası
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı toz fıstık
- 6 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ , margarin , sıvıyağ ve pudra şekerini bir kaba alıp mikserle iyice çırpın.
- Nişasta, un , kabartma tozu ve vanilyayi da birlikte eleyerek ekleyin ve yoğurun.
- Kurabiye hamuru kıvamına geldiğinde toz fıstığı da ekleyin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 200 derece fırında çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
- Fırından ilk çıktığında yumuşak olacak dokunmayın, bekleyince sertleşecektir.
- İlk sıcaklığı çıkınca bol pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder