3 Mart 2016 Perşembe

Nişastalı Fıstıklı Kurabiye


KIYIR KIYIR HEMDE FISTIKLI
Malzemeler:

  • 125 gram tereyağ
  • 125 gram margarin
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı buğday Nişastası
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı toz fıstık
  • 6 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Üzeri için:

  • Pudra şekeri
Yapılışı:

  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ , margarin , sıvıyağ ve pudra şekerini bir kaba alıp mikserle iyice çırpın.
  • Nişasta, un , kabartma tozu ve vanilyayi da birlikte eleyerek ekleyin ve yoğurun.
  • Kurabiye hamuru kıvamına geldiğinde toz fıstığı da ekleyin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • 200 derece fırında çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Fırından ilk çıktığında yumuşak olacak dokunmayın, bekleyince sertleşecektir.
  • İlk sıcaklığı çıkınca bol pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder