30 Mart 2016 Çarşamba

Fırında Kabak Mücver


Daha önce yağda kızaran mücver tarifini vermiştim. Hatırlamak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz. Şimdi benzer malzemelerle bol yeşillikli mücveri fırında pişirdim. Bundan sonraki projem ise mücverimsi bir kek yapmak inşallah:) Bu hafif mi hafif sağlıklı mı sağlıklı, çok az yağ içeren, yumurta ve süt ürünü içermeyen besleyici tarifi denemenizi kesinlikle öneririm..
Malzemeler:
  • 3 kabak
  • 1 havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 6 yemek kaşığı un
  • 5-6 dal maydanoz
  • 5-6 dal dereotu
  • 5-6 dal yeşil soğan
  • 2 dal taze nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
  • Kabakları, patatesi, havucu, soğanı rendeleyip sularını iyice süzün.
  • Yeşillikleri minik minik doğrayıp ekleyin.
  • Un, tuz, karabiber ve zeytinyağı koyup iyice karıştırın.

  • Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine harcı yayın.
  • 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder