Malzemeler:
- 1 kase haşlanmış karnabahar
- 1 küçük soğan
- 4 5 dal dereotu
- 4 5 dal maydanoz
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- 1 tatli kasigi tuz
Üzeri İçin:
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 3 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
- Haşlanmış karnabaharı ezin.
- Minik doğranmış soğanı, dereotu ve maydanozu ekleyin.
- Yumurta, un ve tuzu da ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımdan birer kaşık dökün.
- 200 derece fırında 25 30 dakika hafif kızarıncaya kadar pişirin.
- İlk sıcaklığı çıktığında üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
- Zeytinyağı ısıtıp toz biberi ekleyin.
- Üzerine sosu dökün.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder