27 Mart 2016 Pazar

Sıcak Kadayıf


Malzemeler:
  • 400 gram kadayıf
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ (125 gram)
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
Yapılışı:
  • Öncelikle şerbeti kaynatın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 5-6 dakika daha kaynatıp limonunu sıkın ve ocağın altını kapatın.
  • Tereyağını eritip sıvıyağ ile karıştırın.
  • Bu yağ karışımını kadayıf ile iyice harmanlayın.
  • Küçük fırın tepsisine kadayıfı her yerine eşit gelecek şekilde basın.
  • 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca soğuğa yakın ılık şerbeti dökün.
  • Bol fıstık ve cevizle süsleyip soğumadan servis yapın.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder