Malzemeler:
- 400 gram kadayıf
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ (125 gram)
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı tozşeker
- 3.5 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Yapılışı:
- Öncelikle şerbeti kaynatın.
- Kaynamaya başladıktan sonra 5-6 dakika daha kaynatıp limonunu sıkın ve ocağın altını kapatın.
- Tereyağını eritip sıvıyağ ile karıştırın.
- Bu yağ karışımını kadayıf ile iyice harmanlayın.
- Küçük fırın tepsisine kadayıfı her yerine eşit gelecek şekilde basın.
- 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca soğuğa yakın ılık şerbeti dökün.
- Bol fıstık ve cevizle süsleyip soğumadan servis yapın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder