15 Mart 2016 Salı

Kuşbaşı Etli Girit Kabağı Dolması


Malzemeler:
  • 6 adet girit kabağı
  • 250 gram kuzu kuşbaşı
  • 2 orta boy soğan
  • 1 domates
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 dal maydanoz
  • 5-6 dal dereotu
Sosu İçin:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı su
Yapılışı:
  • Minik minik doğranmış etleri tencereye alın.
  • Suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Soğanları minik minik doğrayıp ekleyin.
  • Bu esnada zeytinyağı ve tuzunu da ekleyin.
  • Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp tencereye alın.
  • Pirinci de ekleyip bir kez daha kavurun.
  • Sarımsağı, salçaları ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Ocağın altını kapatın.
  • Minik doğranmış maydanozu ve dereotunu da ekleyip karıştırın.
  • Kabakları oyup yıkayın ve iç harç ile doldurup tencereye dizin.
  • Sosu için tereyağı bir tavaya alıp eritin.
  • Salçaları ve suyu ekleyip kaynadıktan sonra 2 3 dakika pişirin.
  • Sosu kabakların üzerine gezdirin.
  • Üzerine domates dilimleri ya da kabakların kendi başları ile kapak yapın.
  • Kısık ateşte 45 dakika pişirin.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder