Malzemeler:
- 6 adet girit kabağı
- 250 gram kuzu kuşbaşı
- 2 orta boy soğan
- 1 domates
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 dal maydanoz
- 5-6 dal dereotu
Sosu İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı su
Yapılışı:
- Minik minik doğranmış etleri tencereye alın.
- Suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Soğanları minik minik doğrayıp ekleyin.
- Bu esnada zeytinyağı ve tuzunu da ekleyin.
- Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp tencereye alın.
- Pirinci de ekleyip bir kez daha kavurun.
- Sarımsağı, salçaları ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.
- Ocağın altını kapatın.
- Minik doğranmış maydanozu ve dereotunu da ekleyip karıştırın.
- Kabakları oyup yıkayın ve iç harç ile doldurup tencereye dizin.
- Sosu için tereyağı bir tavaya alıp eritin.
- Salçaları ve suyu ekleyip kaynadıktan sonra 2 3 dakika pişirin.
- Sosu kabakların üzerine gezdirin.
- Üzerine domates dilimleri ya da kabakların kendi başları ile kapak yapın.
- Kısık ateşte 45 dakika pişirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder