PORTAKALIN HER HALİ GÜZEL:)
Merhaba Dostlar
Kış geçmeden ferah mı ferah bir reçel tarifi ile geldim. Portakal reçelini daha önce bir çok kez denedim. Hepsinde de çabucak tükettik. Evime gelip yiyen arkadaşlarım da öyle çok beğendiler ki onlara da yapıp götürdüğüm ve ya evlerine gidip bir akşam kahvesi ardından reçel yapmışlığımızda oldu.
Ben portakal reçelini genelde yuvarlak dilimler şeklinde yapıyorum, evde tatlı olmadığı günlerde yemeğin arkasına 1 dilim portakal reçeli ilaç gibi geliyor.
Bu reçeli 2 türlü yapıyorum ikisinde de lezzeti 10 numara oluyor. Ben iki halini de anlatıcam siz nasıl isterseniz öyle yaparsınız.
Portakal Reçeli İçin Gerekli Malzemeler:
- 4 portakal
- 4 su bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı su
- Çeyrek limon suyu
- 1 dilim limon
Yapılışı:
- Portakalları güzelce yıkayın.
- En dış kabuğunu rendenin ince tarafı ile hafif kazıyın.
- Tencereye alıp üzerini geçecek şekilde kaynar su ekleyin.
- 4-5 dakika kaynatıp suyunu dökün.
- Kaynar su ekleyip kaynatıp dökme işlemini 4 kez tekrarlayın.
- Suyunu süzüp soğuyana kadar bekletin.
- Soğuduktan sonra dilimleyip yayvan bir tencereye portakal dilimlerini dizin.
- (Dilerseniz yuvarlak yuvarlak dilimleyebilir ya da 2 ye kesip yarımları dilim dilim doğrayabilirsiniz.)
- Üzerine tozşekeri gezdirip 4-5 saat bekletin.
- Portakallar şekerle birlikte sulandıktan sonra 1 çay bardağı suyu ekleyip 20-25 dakika reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın.
- Limon suyunu sıkıp, 1 dilim limonu da tencereye ekleyip ocağın altını kapatın.
- Soğuyunca kavanozlara doldurup buzdolabına kaldırın.
Bu reçelin birde şerbeti kaynatıp portakallarla birleştirdiğim yolu var..
Portakal Reçeli’nin 2. Yolu İçin Gerekli Malzemeler:
- 4 portakal
- 3 su bardağı tozşeker
- 2.5 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
- 1 dilim limon
Yapılışı:
- Tozşekeri ve suyu yayvan bir tencereye alın.
- Kaynamaya başladıktan sonra 20-25 dakika koyulaşıncaya kadar kaynatın.
- Portakalları güzelce yıkayın.
- En dış kabuğunu rendenin ince tarafı ile hafif kazıyın.
- Tencereye alıp üzerini geçecek şekilde kaynar su ekleyin.
- 4-5 dakika kaynatıp suyunu dökün.
- Kaynar su ekleyip kaynatıp dökme işlemini 4 kez tekrarlayın.
- Suyunu süzüp soğuyana kadar bekletin.
- Soğuduktan sonra dilimleyin.
- (Dilerseniz yuvarlak yuvarlak dilimleyebilir ya da 2 ye kesip yarımları dilim dilim doğrayabilirsiniz.)
- Portakalları şerbetin içine alın.
- Tekrar ocağın altını yakıp 15-20 dakika da bu şekilde kaynatın.
- Limon suyunu sıkıp, 1 dilim limonu da tencereye ekleyip ocağın altını kapatın.
- Soğuyunca kavanozlara doldurup buzdolabına kaldırın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder