Malzemeler:
- 4 yumurta
- 4 fincan tozşeker
- 1 fincan kakao
- 3 fincan un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tutam tuz
Kreması İçin:
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı tozşeker
- 2.5 kaşık kakao
- 1 paket vanilya
- 50 gram tereyağ
- 80 gram bitter çikolata
Arası İçin:
- Ceviz
- Muz
Üzeri İçin:
- Toz fıstık
- Minik şekerleme
Yapılışı:
- Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
- Beyazını 1 tutam tuz ile kar haline gelinceye kadar çırpın.
- Sarılarını ise tozşekeri ekleyip iyice çırpın.
- Sıvıyağı da ekleyip bir kez daha karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve kakaoyu birlikte eleyin.
- Tüm malzemeleri birleştirip spatula ile homojen oluncaya kadar karıştırın.
- Yağlanıp unlanmış kalıba karışımı dökün.
- 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
- Kreması için kakao, tozşeker, un ve sütü kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ve çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın ve ocağın altını kapatın.
- Soğuyan pandispanyayı 2 ye kesin ve arasına kremayı sürün.
- Muz dilimleri ve ceviz koyup 2. katı da üstüne kapatın.
- Kalan kremayı da sürüp dilediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder