28 Mart 2016 Pazartesi

Kakaolu Muzlu Pasta


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 4 fincan tozşeker
  • 1 fincan kakao
  • 3 fincan un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tutam tuz
Kreması İçin:
  • 4 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 2.5 kaşık kakao
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram tereyağ
  • 80 gram bitter çikolata
Arası İçin:
  • Ceviz
  • Muz
Üzeri İçin:
  • Toz fıstık
  • Minik şekerleme
Yapılışı:
  • Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
  • Beyazını 1 tutam tuz ile kar haline gelinceye kadar çırpın.
  • Sarılarını ise tozşekeri ekleyip iyice çırpın.
  • Sıvıyağı da ekleyip bir kez daha karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve kakaoyu birlikte eleyin.
  • Tüm malzemeleri birleştirip spatula ile homojen oluncaya kadar karıştırın.
  • Yağlanıp unlanmış kalıba karışımı dökün.
  • 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
  • Kreması için kakao, tozşeker, un ve sütü kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ve çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın ve ocağın altını kapatın.

  • Soğuyan pandispanyayı 2 ye kesin ve arasına kremayı sürün.
  • Muz dilimleri ve ceviz koyup 2. katı da üstüne kapatın.
  • Kalan kremayı da sürüp dilediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder