7 Mart 2016 Pazartesi

Kaytaz Böreği


YÖRESEL LEZZETLERE DEVAM:)
Bu aralar farklı yörelerin tariflerine takılmış durumdayım. Bu kez de Hatay'ın nefis kaytaz böreğini yaptım. 
İşte tarif:
Malzemeler:
Hamuru İçin:

  • 4 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 yemek kaşığı tozşeker

İç harcı için:

  • 250 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatli kasigi biber salçası
  • 1 tatli kasigi kırmızı toz biber
  • 1 cay kasigi tuz
  • 1 tatli kasigi pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 soğan

Arası için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

  • Ilık su , tozşeker ve toz mayayı karıştırın.
  • Kabarınca un ve tuzu ekleyip yoğurun.
  • Üzerini kapatıp yaklaşık yarım saat mayalanması için bekletin.


  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayin.

  •  Tereyağını eritip zeytinyagi ile karıştırın.

  • Yağ karışımına elimizi batırarak hamuru yuvarlak şekilde açın.
  • 4 e katlayıp ters çevirerek tepsiye dizin.

  • İç harç için soğanları rendeleyin.
  • Kıymayı, salcalari , tuzu ve baharatları ekleyip yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hamurlarin üzerine sürün.

  • Tekrar üzerine yağlı karışımdan sürün.
  • 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder