YÖRESEL LEZZETLERE DEVAM:)
Bu aralar farklı yörelerin tariflerine takılmış durumdayım. Bu kez de Hatay'ın nefis kaytaz böreğini yaptım.
İşte tarif:
Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 4 su bardağı un
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 yemek kaşığı tozşeker
İç harcı için:
- 250 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatli kasigi biber salçası
- 1 tatli kasigi kırmızı toz biber
- 1 cay kasigi tuz
- 1 tatli kasigi pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 soğan
Arası için:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
- Ilık su , tozşeker ve toz mayayı karıştırın.
- Kabarınca un ve tuzu ekleyip yoğurun.
- Üzerini kapatıp yaklaşık yarım saat mayalanması için bekletin.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayin.
- Tereyağını eritip zeytinyagi ile karıştırın.
- Yağ karışımına elimizi batırarak hamuru yuvarlak şekilde açın.
- 4 e katlayıp ters çevirerek tepsiye dizin.
- İç harç için soğanları rendeleyin.
- Kıymayı, salcalari , tuzu ve baharatları ekleyip yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hamurlarin üzerine sürün.
- Tekrar üzerine yağlı karışımdan sürün.
- 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder