KENDİ USÜLÜMLE BOL TEREYAĞLI:)
Malzemeler:
Köftesi İçin:
- 300 gram kıyma
- 1 soğan
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tatli kasigi kırmızı toz biber
- 1 tatli kasigi köfte baharatı
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 diş sarımsak
- 4 5 dal maydanoz
- 1 yemek kaşığı tereyağ (köfteleri kızartmak için)
Diğer Malzemeler:
- 4 orta boy patates
- 2 biber
- 2 domates
- 1 tatli kasigi tereyağ(tepsiyi yağlamak için)
- 7-8 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu İçin:
- 1 tatli kasigi tereyağ
- 4 5 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 domates rendesi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatli kasigi domates salçası
- 1 tatli kasigi toz biber
- 2 su bardağı su
Yapılışı:
- Köfteyi yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzun şekil verin ve tereyağında kızartın.
- Patatesleri soyup elma dilimi doğrayın ve kızartın.Ben actifry da kızarttım.
- Tepsiyi yağlayıp patatesi köfteleri ve iri doğranmış domatesleri ve biberleri dizin.
- Sosu için tereyağ ve sıvıyağında domates rendesini pişirin.
- Salçaları ve toz biberi de ekleyip birkaç dakika kavurun.
- Suyunu da ekleyip kaynayınca sarımsakları da sosa atıp karıştırın.
- Tepsiye sosu da gezdirin. 230 derece fırında 35 40 Dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder