21 Mart 2016 Pazartesi

İzmir Köfte


KENDİ USÜLÜMLE BOL TEREYAĞLI:)
Malzemeler:
Köftesi İçin:

  • 300 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 tatli kasigi kırmızı toz biber
  • 1 tatli kasigi köfte baharatı
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • 4 5 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (köfteleri kızartmak için)

Diğer Malzemeler:

  • 4 orta boy patates
  • 2 biber
  • 2 domates
  • 1 tatli kasigi tereyağ(tepsiyi yağlamak için)
  • 7-8 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu İçin:
  • 1 tatli kasigi tereyağ
  • 4 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatli kasigi domates salçası
  • 1 tatli kasigi toz biber
  • 2 su bardağı su

Yapılışı:

  • Köfteyi yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzun şekil verin ve tereyağında kızartın.
  • Patatesleri soyup elma dilimi doğrayın ve kızartın.Ben actifry da kızarttım.
  • Tepsiyi yağlayıp patatesi köfteleri ve iri doğranmış domatesleri ve biberleri dizin.
  • Sosu için tereyağ ve sıvıyağında domates rendesini pişirin.
  • Salçaları ve toz biberi de ekleyip birkaç dakika kavurun.

  • Suyunu da ekleyip kaynayınca sarımsakları da sosa atıp karıştırın.
  • Tepsiye sosu da gezdirin. 230 derece fırında 35 40 Dakika pişirin.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder