17 Mart 2016 Perşembe

Etli Biber ve Domates Dolması


Malzemeler:

  • 1 kilo dolmalık biber
  • 3 domates

İç Harç İçin:

  • 300 gram kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 7-8 dal dereotu
  • 7-8 dal taze nane
  • 7-8 dal maydanoz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 orta boy soğan rendesi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu İçin:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su

 Yapılışı:

  • Biberleri ve domatesleri iyice yıkayıp içlerini oyun.
  • İç harç için gerekli tüm malzemeleri pişirmeden karıştırın.
  • İçlerini doldurup geniş bir tencereye dizin.
  • Sosu için ayrı bir tavada tereyağında salçaları kavurun.
  • Zeytinyağı ve suyu da ekleyip birkaç dakika pişirin.
  • Sosu dolmaların üzerine gezdirin.
  • Kısık ateşte yarım saat pişirin.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder