Malzemeler:
- 1 kilo dolmalık biber
- 3 domates
İç Harç İçin:
- 300 gram kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 domates rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 7-8 dal dereotu
- 7-8 dal taze nane
- 7-8 dal maydanoz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3 orta boy soğan rendesi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
Yapılışı:
- Biberleri ve domatesleri iyice yıkayıp içlerini oyun.
- İç harç için gerekli tüm malzemeleri pişirmeden karıştırın.
- İçlerini doldurup geniş bir tencereye dizin.
- Sosu için ayrı bir tavada tereyağında salçaları kavurun.
- Zeytinyağı ve suyu da ekleyip birkaç dakika pişirin.
- Sosu dolmaların üzerine gezdirin.
- Kısık ateşte yarım saat pişirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder